Zagrebačka čokoladna torta

0
1974

Potrebno je:
Za Koru: 140 g maslaca, 250 g šećera, 250 g brašna, 10 jaja, 50 g kakaoa
Za Fil: 200 g čokolade za kuvanje, 200 g šećera u prahu, 200 g maslac
Za Glazuru: 100 g čokolade za kuvanje, 50 g masla, kašika ruma
Priprema:
Maslac dobro umutite, dodajte šećer, kakao, jedno po jedno žumance i na kraju čvrst sneg od belanaca naizmenično s brašnom. Smesu sipajte u podmazan i prezlama posut okrugli kalup. Pecite oko 40 minuta na 190 stepeni. Za fil penasto umutite maslac i šećer, pa lagano umešajte prohladjenu rastopljenu čokoladu. Pečenu koru presecite na tri dela, svaki premažite filom i složite jedan na drugi. Rastopljenu čokoladu sastavite s maslacem i rumom i nafilujte tortu. Po želji je možete ukrasiti i pralinama uvijenim u rendanu čokoladu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here