Torta ljubavno gnezdo

ljubavno-gnezdo-tortaPotrebno je:
10 kom jaja, 200 gr seckanih oraha, 200 gr čokolada, 200 gr 800 gr šećera, 10 kašika šećera u prahu, 1/2 lit mleko, 2 kesice puding od vanile, 4 kašike oštrog brašna, 4 kašike griza, 4 kašike vanil šećera, 100 gr kokos, 375 gr margarina, 200 gr šlaga, 2,5 dl kisele vode, 3 kašike džema od kajsije.

Priprema:
Umutiti 10 belanca sa 500 gr šećera i 3 kašike džema. 2.U pleh staviti papir i seckane orahe i rasporediti umućena belanca i peći na 150 stepeni 1.5 sat.Skuvati 10 žumanca i 300 gr šećera, 4 kašike brašna, kašike griza u 1.2 lit mleka i ostaviti da se hladi.Umutiti margarin sa 10 kašika prah šećera i sjediniti ga sa ohladjenim i vanil šećerom.
Fil podeliti na dva dela: u jedan staviti kokos a u drugi seckane krem bananice.Pečena belanca prevrnuti na tacnu tako da orasi budu gore pa filovati.Staviti fil od kokosa pa izrendati 100 gr čokolade, fil sa bananicama i izrendati 100 gr čokolade.Umutiti šlag i ukrasiti po želji

Musli torta

Musli tortaPotrebno je:
100 g muslija, 150 g putera, 50 g kornflejksa, 3 kašike + 50 g + kašičica šećera,, 50 g kokosa, 10 listova želatina, 250 g milerama, 250 g kondenzovanog mleka, 3 nektarine ili drugo voće po želji, 300 ml voćnog soka i 300 g grčkog jogurta.

Priprema:
U otopljeni puter dodajte musli, kornflejks, 3 kašike šećera, kokos i promešajte. Tri-četiri kašike stavite između dva masna papira i oklagijom razvijte valjak debljine 7 mm, a ostatak sipajte u kalup, pritisnite prstima i ohladite 30 minuta. Mileram skuvajte sa kondenzovanim mlekom, voćnim sokom i 50 g šećera. Sklonite s ringle i dodajte 9 oceđenih listova želatina. Dve nektarine očistite, isecite na kriške i izmiksajte sa kašičicom šećera i umešajte poslednji list želatina. Čim počne da se zgušnjava dodajte jogurt. Koru nafilujte sa polovinom mlečnog i voćnog krema, prošarajte viljuškom, rasporedite ostatak oba krema i ohladite četiri sata. Tortu ukrasite seckanim voćem i komadićima hrskavog valjka.

Fanta keks torta

fanta-keks-tortaPotrebno je:
1l mleko, 3 kesice puding od vanile, 2 kašike brašna, 9 kašike šećer, 500 gr margarin, 250 gr šećer u prahu, 400 gr mleveni plazma keks, 1 velika kutija piškota, 2 kutije jafa keks, 1.5 l fanta sok, 100 gr bela čokolada, 200 gr šlag pena, 2 kesice vanilin šećer.

Priprema:
Skuvati pudung pomešan sa brašno, vanilin šećer i 9 kašike šečer u 1l mleka i ostavi da se hladi.Penasto umutiti margarin sa šećer u prahu i podeliti na dva dela.U mleveni plazma keks dodati 2 čaše fanta sok.Za prvu koru pomešati keks sa fantom i jedan deo umoćenog margarina. Kad se puding ohladi pomešati sa drugi deo umućenog margarina, dodati izrendana bela čokolada, fil podeliti na tri dela.Prethodno na tacni posipati mleveni keks pa rasporedi masu za prvi deo kore, pa 1/3 fil.Za drugu koru rasporediti potopljene piškote u šolju soka od fante pa opet fil.Za treću koru rasporediti jafa keks isto potopljen u šolju soka od fante i preostalu trećinu fila.Preko naneti šlag penu sa kojom je i ukrašena torta.Izvor

Čokoladna tačkasta torta

cokoladna tackasta tortaPotrebno je:
za koru: 1 šolja mljevenog keksa, ¼ šolje kakaa, 2 kašike šećera, ¼ šolje istopljenog putera
fil/nadev: 50 g razmekšalog krem sira, ½ šolje šećera, 2 jaja, 60 g istopljene tamne čokolade, 1 kašičica vanilinog ekstrakta
2/3 šolje vrhnja


Priprema:
Zagrejte rernu na 150 stepeni C.
Pouljite četvrtastu tepsiju (veličine 17 X 17 cm) i postavite papir za pečenje.U manjoj zdjeli pomiješajte keks, šećer, kakao i istopljeni puter, te ga poravnajte u tapsiji.
Mikserom mutite sir dok ne postane gladak, te postepeno dodajite šećer.Dodajite jaja, jedno po jedno, muteći sporije. Zatim dodajte vanilu i vrhnje.

Opširnije: Čokoladna tačkasta torta

Čizkejk od nutele

cizkejk od nuteleČokoloholičari, ovo slatko kremasto iznenadjenje naprosto morate probati. Pored toga što ćete ovu tortu spremiti za rekordno brzo vreme, nećete se ni mnogo namučiti, jer je mogu napraviti čak i deca.
Ukusna čokoladna torta za samo 15 minuta

Za čizkejk od nutele biće vam potrebni sledeći sastojci:
250 g keksa, 100 g putera, 400 g nutele (ili sličnog krema), 500 g neslanog krem sira, ½ šolje šećera u prahu

Priprema:
U vatrostalnoj posudi pomešajte puter iseckan na kockice i jednu kašiku nutele. Zagrejte smesu u miktotalasnoj pećnici tek toliko da se sasvim otopi. Keks samleljite, a zatim umešajte mešavinu od putera i nutele.Sve dobro izmešajte varjačom i rasporedite je u okrugli pleh koji ste prethodno namastili puterom.

Sunday the 26th.