Fanta keks torta

fanta-keks-tortaPotrebno je:
1l mleko, 3 kesice puding od vanile, 2 kašike brašna, 9 kašike šećer, 500 gr margarin, 250 gr šećer u prahu, 400 gr mleveni plazma keks, 1 velika kutija piškota, 2 kutije jafa keks, 1.5 l fanta sok, 100 gr bela čokolada, 200 gr šlag pena, 2 kesice vanilin šećer.

Priprema:
Skuvati pudung pomešan sa brašno, vanilin šećer i 9 kašike šečer u 1l mleka i ostavi da se hladi.Penasto umutiti margarin sa šećer u prahu i podeliti na dva dela.U mleveni plazma keks dodati 2 čaše fanta sok.Za prvu koru pomešati keks sa fantom i jedan deo umoćenog margarina. Kad se puding ohladi pomešati sa drugi deo umućenog margarina, dodati izrendana bela čokolada, fil podeliti na tri dela.Prethodno na tacni posipati mleveni keks pa rasporedi masu za prvi deo kore, pa 1/3 fil.Za drugu koru rasporediti potopljene piškote u šolju soka od fante pa opet fil.Za treću koru rasporediti jafa keks isto potopljen u šolju soka od fante i preostalu trećinu fila.Preko naneti šlag penu sa kojom je i ukrašena torta.Izvor

Čizkejk od nutele

cizkejk od nuteleČokoloholičari, ovo slatko kremasto iznenadjenje naprosto morate probati. Pored toga što ćete ovu tortu spremiti za rekordno brzo vreme, nećete se ni mnogo namučiti, jer je mogu napraviti čak i deca.
Ukusna čokoladna torta za samo 15 minuta

Za čizkejk od nutele biće vam potrebni sledeći sastojci:
250 g keksa, 100 g putera, 400 g nutele (ili sličnog krema), 500 g neslanog krem sira, ½ šolje šećera u prahu

Priprema:
U vatrostalnoj posudi pomešajte puter iseckan na kockice i jednu kašiku nutele. Zagrejte smesu u miktotalasnoj pećnici tek toliko da se sasvim otopi. Keks samleljite, a zatim umešajte mešavinu od putera i nutele.Sve dobro izmešajte varjačom i rasporedite je u okrugli pleh koji ste prethodno namastili puterom.

Bela jevrejska torta

jevrejska-tortaPotrebno je:
Kora: 12 belanaca 12 kašika šećera 300gr. pečenih mlevenih lešnika 100gr. mlevenog keksa.
Fil: 800ml. mleka 12 žumanaca 12 kašika šećera 4 kašike gustina 1 puding od vanile 250 g bele čokolade 375gr. maslaca 100gr. prah šećera.

Priprema:
Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi.Dodati keks i mlevene lešnike, promešati varjačom, sjediniti sastojke i peći u rerni zagrejanoj na 200C oko 20 minuta Ispeći 6 korica.
Mleko i šećer staviti da provri, pa u to dodati gustin, puding i žumanca. Kada mleko provri lagana umešati smesu od žumanaca i skuvati kao kad se kuva puding. Umutiti maslac i prah šećer, dodati otopljenu belu čokoladu, pa sve sjediniti sa ohlađenim filom. Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci. Celu tortu premazati preostalim filom i posuti seckanim lešnicima.Izvor

Torta od kokosa

kokusz-torta-fozos-jatekPotrebno je:
Krema: 1 paket želatina, 30 g gustina, 0,5 l šlaga, 6 dcl mleka, 200 g kokosa, 60 g šećera
Biskvit: 5 jaja, 5 kašika šećera, 6 velikih kašika brašna

Priprema:
Uzmete prvo mleko i šećer koje ćete staviti da se zagreje na laganoj vatri nakon čega ćete dodati kokos i nakon par minuta gustin. Kada je smesa gotova potrebno ju je pustiti da se ohladi te otopiti s malo vode. Dobivenu smesu potom izmiksajte s malo šlaga nakon čega ćete dobiti čvrstu kremu za tortu.
Za biskvit je potrebno izmešati šećer i jaja dok smesa ne postane gusta i bela nakon čega se dodaje kašiku brašna. Biskvit je potrebno peći oko 20 minuta na 180 stepeni. Biskvit možete prerezati na pola te svaki deo natopiti s malo vode kako bi lakše mazali kremu.

Domino torta

domino-tortaPotrebno je:
250 g butera, 10 kašika mlevenih oraha, 200 g šećera, 6 kašika brašna i, 16 jaja, 4 štangle čokolade, 12 kašika šećera,

Priprema:
Umutiti 8 jaja sa 8 kašika šećera pa dodati 10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Peći u okruglom plehu i ohlađenu preseći na 2 dela. Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera i dodati 4 kašike brašna. Ispeći u četvrtastom plehu. Pečenu koru iseći u trake širine 2 sm.
Fil: umutiti buter sa 100 g prah-šećera. Skuvati 4 žumanceta ,sa 200 g šećera na pari. U kuvani fil dodati čokoladu i kad se ohladi dodati umućen buter.
Tortu filovati: na premazanu okruglu koru uvijati prethodno namazane trake dok se ne popuni kora, zatim poklopiti drugom polovinom premazane okrugle kore. Celu tortu premazati spolja istim filom.

Thursday the 26th.