Torta "Zlatni pek"

Torta-Zlatni-pekPotrebno je:
600 g Keks ZLATNI PEK, 500 ml Slatka pavlaka, 250 g Mlečni margarin za mazanje, 600 g maline, mleko po potrebi, 150 g šlag, 100 ml Kisela voda.

Priprema:
U odgovarajućoj posudi umutiti slatku pavlaku,dodati mlečni margarin za mazanje i sve dobro umutiti.Pravougaoni kalup obložiti prianjajućom folijom.U mlako mleko potapati keks i poredjati na dno kalupa.Naneti sloj fila sa slatkom pavlakom, preko rasporediti maline pa još jedan sloj fila-i tako naizmenično dok se ne utroši sav materijal.Završiti keksom.Prekriti folijom i ostaviti u frižider.Sutradan tortu izručiti na tacnu.Umutiti šlag sa kiselom vodom i nafilovati tortu.

Moka torta sa likerom

Potrebno je:
Za 6 osoba:
300 g brašna, 3 jajeta, 1 dl likera od kafe, 1 dl mleka, 200 g namaza od čokolade, kesica suvog kvasca, 2 šoljice jake kafe, 100 g šećera i 100 g maslaca.

Priprema:
Maslac otopite na sobnoj temperaturi, dodajte šećer, brašno, kvasac, jaja, ohlađenu kafu i snažno mutite da se svi sastojci sjedine i dobijete gustu, penastu masu. Preručite u okrugli kalup za torte obložen kolačarskim papirom, podmazan i posut brašnom. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru ohladite, pažljivo je izvadite iz kalupa i isecite horizontalno da dobijete dve kore. Posebno umutite čokoladni namaz, mleko i liker od kafe da dobijete homogenu, kremastu masu. Sa pola količine ovog krema premažite donju koru, poklopite drugom korom, odozgo premažite ostatkom krema, ukrasite po želji i do serviranja čuvajte u frižideru.

Torta lenja ženja

torta-lenja-zenaPotrebno je:
1 l slatke pavlake ( ili 600 šlaga i 600 ml kisele vode, onda kisela pavlaka nije potrebna ), 200 gr šećera u prahu, 400 ml kisele pavlake,300 gr mlevenog keksa15 bananica ili  300 gr  voća  ( malina ), 200 – 300 gr eurokrema ili kesica kapućina ( ja sam dodala još 100 gr pečenih, mlevenih lešnika )

Priprema:
Ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu, ali ne mutite previše da se ne dobije maslac, pa dodati kiselu pavlaku i sjediniti.Podeliti na 3 dela, pa u jedan staviti keks, u drugi maline ili bananice i u treći eurokrem.Redjati na tacnu ili u obruč deo sa keksom, pa bananicama i na kraju deo sa eurokremom.Ostaviti da se dobro ohladi pa skinuti obruč ako slažete u njega ( prečnik 25 cm )  i dekorisati po želji.Izvor

Super torta

Potrebno je:
600 gr mlevena plazma, 2 kutije jafa keks, 2 kutije piškote, 1litar sok od pomorandže, 3 kesice, puding od vanile, 500 gr margarin
1 litar mleko, 750 gr šećer u prahu, 3 kašike brašno, 300 gr šlag

Priprema:
Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže.Umutiti 250 gr marina sa 250 gr šećera u prahu i spojiti sa plazmom.Obilkovati tortu po zelji.
Skuvati puding sa 1 litar mleka i 1/4 šećera u prahu i 3 kašike brašna.Umutiti 250 gr margarina sa ostatkom šećera u prahu i spojiti sa pudingom kada se ohladi.Nafilovati koru, pa redjati natopljene piškote, pa fil, pa natopljena jafa, pa fil.Ukrasiti šlagom.

Teodora torta

teodora-tortaPotrebno je:
Za koru: 8 jaja,8 kašika šećer,12 kašika mleveni orasi,4 kašike prezle,2 rebra čokolada za kuvanje.
Za fil: 500 ml mleko,1 kesica puding od čokolade,3 jaja, 250 g šećer u prahu,100 g čokolada za kuvanje,5 kašika mleveni orasi,250 g margarin,
Za dekoraciju: 200 ml slatka pavlaka,50 g čokolada,

Priprema:
Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera, pa dodati 12 kašika mlevenih oraha, 4 kašike prezli, 2 rebra izrendane čokolade i na kraju sneg od 8 belanaca. Sipati u podmazan, brašnom posut pleh i peći. Odlađenu koru preseći na dva dela.Od 500 ml mleka odvojiti malo, a ostatak staviti da se kuva. U odvojeno mleko dodati umućena jaja i prašak za puding sa ukusom čokolade, pa sipati u mleko kad provri. Dodati izlomljenu čokoladu i kuvati dok se krem ne zgusne. Posebno umuti margarin sa prah šećerom pa ovu masu dodati ohlađenom kremu. Dodati mlevene orahe i sve dobro sjediniti.Staviti prvo jednu koru, premazati je filom, staviti drugu koru i celu tortu premazati filom.Umutiti slatku pavlaku, dodati rastopljenu čokoladu, sve dobro izmešati i dekorisati tortu.

Friday the 5th.