Potrebno je:
5 jaja, 150 gr. mlev.oraha, 150 gr. šećera, 50g kako-čoko prah, 3 dl. slatke-vrhnje tj:kremfil, 50 gr. čokolade, 3 kašike mleka da čok.rastopite.
Priprema:
Odvojiti žumanjke od belanjaka, u žumanjke dodati šećer, mix dobro, dodati mlevene orahe i kakao.Belanjke umix dobro (cvrsto). Lagano dodati u smesu.Peći na 180 C 30min. U tepsiji za torte veličine 25cm.Rastopiti čokoladu sa mlekom, ostaviti da se ohladi., u mix šlag ako nije sladak malo dodati šećera, u umućeni šlag dodati čokoladu da bi dobili čokoladnu kremu.Ako ne želite možete samo šlag.Ohladjenu koru prerezati na 2 dela, pola kreme premazati unutra, a pola odozgo. Marcipan sam sama stavila nije potreban samo ako želite.Ako nemate orahe, mogu bademi ali dodajte malo ulja jer orasi su masni nije potrebna masnoća.