Dulče torta

0
796

Potrebno je:
za podlogu:
220 g mlevenog integralnog keksa, 150 g margarina, 2 kašike žutog šećera
za fil:
960 g krem sira, 300 g žutog šećera, 100 g margarina, 5 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanile, gotov karamel toping
Priprema:
U činiji pomešajte keks, otopljeni margarin i šećer, tako da se formiraju grudvice testa. Dno i ivice pleha namažite margarinom i smesu čvrsto utisnite na dno kalupa i pecite 10 minuta na 180 stepeni.
Penasto umutite krem sir sa šećerom i vanilom, dodajte margarin, opet mutite, pa onda umešajte jedno po jedno jaje. Sipajte testo preko ispečene i prohlađene kore. Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom, toliko da nivo dolazi do polovine pleha s tortom i pecite oko 70 minuta dok fil ne naraste. Dobro ohladite i poslužite preliveno gotovim karamel topingom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here