Čizkejk braunis kolač

0
1062

U samo nekoliko poteza i s osnovnim namirnicama koje možda već imate kod kuće lako ćete napraviti fine čizkejk braunis kocke neodoljivog ukusa.
Potrebno je:
1 maslac izrezan na komade, 170g tamne čokolade, sitno naseckane, 1 1/2 šoljice šećera, 3 velika jaja
1/2 kašičice soli, 1/4 šoljice nezaslađenog kakaa u prahu, 1/2 šoljice plus dve kašike brašna za sve namene
Za fil:
200g svežeg sira, 1/3 šoljice šećera, 1 veliko žumance, 1/4 kašičice ekstrakta vanile.
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusovih, a maslacem namažite srednje veliku tepsiju. Za početak treba da otopite čokoladu i maslac u jednoj posudi na pari.
Kada se maslac i čokolada rastope umutite jaja i so. Kada to dobro promešate, dodajte brašno i kakao pa sve umutite dok ne dobijete smesu za pečenje. Izlijte sve u tepsiju.
Za nadev samo pomešajte sve sastojke. Sa spatulom premažite nadev sa sirom preko prvog dela i sve zajedno pecite dok se ne podigne i ne dobije zapečeni izgled. To je obično oko 50 do 55 minuta. Da li je kolač pečen možete probati čačkalicom, viljuškom ili nožićem koji se ubode u kolač i mora ostati čist nakon vađenja.
Pre rezanja sačekajte da se kolač ohladi, a u dobro zatvorenoj posudi može stajati do tri dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here