Torta sahara

0
2030

sahara-tortaPotrebno je:
pakovanje velikih oblandi, 4 vrste pekmeza ili džema, 400 gr šećera, 200 gr mlevenih oraha
Za fil: 12 žumanaca, 300 gr šećera, 250 gr žele bombona, 2 kašike brašna, šoljica vode, 500 gr margarina ili maslaca, 2 kašike šećera u prahu

Priprema:
Ulupajte belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i na kraju umešajte mlevene orahe. Uzmite 4 velike oblande pa svakoj hrapavu stranu premažite drugom vrstom pekmeza.
Zatim preko pekmeza stavite sneg od belanaca, i svaku koru, jednu po jednu, stavljajte u zagrejanu rernu da se suše 15 – 20 minuta na 150 stepeni.Za fil pomešajte brašno sa šećerom, dodajte šoljicu vode i 12 žumanaca. Mutite dalje, pa stavite na paru i kuvajte – dok se ne zgusne. Posebno penasto umutite margarin ili maslac sa šećerom u prahu, pa dodajte krem od žumanaca i 200 gr iseckanih žele bombona. Koru po koru premažite kremom i slažite jednu na drugu.Na kraju stavite petu koru, pa i nju premažite ostatkom kreme. Pospite preostalim seckanim žele bombonama i seckanim orasima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here