Katarina torta

0
1289

katarina-torta1

 Potrebno je:
13 jaja, 22 kašike šećera, 16 kašika oraha, 10 kašika brašna, 2 kašika kakaa, 1 štangla čokolade za kuvanje, 2 kašika ulja, 1  margarin
6 kašika šećera u prahu, 2 kom vanilin šećera

 

 Priprema:
6 žumanaca umešati sa 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa , istruganom štanglom čokolade. 6 belanaca umutiti i dodati ovoj smesi. Tako ispeći 1 koru.5 belanaca ulupati sa 10 kašika šećera, tome dodati 10 kašika seckanih oraha, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja.Tako ispeći još jednu koru.5 žumanaca i dva jaja umutiti sa 6 kašika šećera pa kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti. Izmiksirati margarin sa 6 kašika prah šećera i to dodati ohladjenom filu. Isfilovati tortu sa ovim filom i okolo. Ukrasiti šlag kremom od vanile i sastrane utisnuti seckane orahe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here