Potrebno je:
za biskvitnu koru: 50 g maslaca, 4 kašike šećera, 4 jajeta, 100 g brašna, 5 kašika ruma, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašike kakaa (za drugi deo biskvitnog testa),
za fil: 4 dl mleka, 3 kašike šećera u prahu, 3 žumanceta, 1 puding od vanile, 1 kašika brašna, 3 kašike ruma, 150 g maslaca,
za natapanje biskvitne kore: 1,5 dl soka od pomorandže,
za dekoraciju: 300 g kandiranog južnog voća (po izboru), 2 kesice šlaga.
Priprema:
U odgovarajućoj posudi umutite električnim mikserom maslac i šećer. Dodajite jedno po jedno žumance i rum. Nastavite sa mućenjem. Zatim brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu. Posebno umutite čvrst šne od belanaca. Sjedinite ga sa prethodno umućenom smesom i lagano izmešajte. Podelite biskvitno testo na dva jednaka dela. U jedan deo umešajte kakao.Pripremite kalup prečnika 26 cm. Namažite ga margarinom i pospite brašnom.U njega sipajte žuto biskvitno testo.Preko njega sipajte tamno biskvitno testo.Pecite ga četrdeset minuta na 180° C, u prethodno zagrejanoj pećnici.Mleko sipajte u posudu pa ga zagrejte na pari.Posebno umutite žumanca i šećer pa ih umešajte u mleko.Posle nekoliko minuta dodajte puding od vanile, brašno i rum. Krem kuvajte dok se ne zgusne.Sklonite ga sa pare i ostavite da se ohladi. Posebno umutite maslac pa ga sjedinite sa kremom.Ohladjenu biskvitnu koru natopite sokom.Stavite je na okrugao tanjir i premažite filom.Preko njega poredjajte kandirano voće.Umutite šlag po uputstvu sa kesice. Podelite ga na dva jednaka dela. Jednim delom premažite tortu odozgo i sa strane. Drugi deo stavite u poslastičarski špric. Istisnite ružice oko donjeg oboda torte. Ostatkom šlaga i kandiranim voćem dekorišite gornju površinu.