Moka torta2

0
822

moka-tortaPotrebno je za 6 osoba:
300 g brašna, 3 jajeta, 1 dl likera od kafe, 1 dl mleka, 200 g namaza od čokolade, kesica suvog kvasca, 2 šoljice jake kafe, 100 g šećera i 100 g maslaca.

Priprema:
Maslac otopite na sobnoj temperaturi, dodajte šećer, brašno, kvasac, jaja, ohlađenu kafu i snažno mutite da se svi sastojci sjedine i dobijete gustu, penastu masu. Preručite u okrugli kalup za torte obložen kolačarskim papirom, podmazan i posut brašnom. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru ohladite, pažljivo je izvadite iz kalupa i isecite horizontalno da dobijete dve kore. Posebno umutite čokoladni namaz, mleko i liker od kafe da dobijete homogenu, kremastu masu. Sa pola količine ovog krema premažite donju koru, poklopite drugom korom, odozgo premažite ostatkom krema, ukrasite po želji i do serviranja čuvajte u frižideru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here