Potrebno je:
za kore: 10 jaja, 250 g mlevenih oraha, 2 kašike oštrog brašna, 50 g rendane čokolade, 10 kašika šećera, puter za premazivanje kalupa, brašno za posipanje kalupa
za fil: 1 štapić vanile, 5 dl mleka, 5 kašika gustina, 8 kašika šećera, 125 g putera
za glazuru: 50 g čokolade, 50 ml slatke pavlake.
Priprema:
Dva okrugla kalupa od 20 cm dobro podmazati puterom i posuti brašnom.Penasto umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera i to dok se volumen smese ne poveća tri puta.Umešati kašiku oštrog brašna i polovinu pripremljenih mlevenih oraha.Na kraju dodati rendanu čokoladu i sve dobro sjediniti, pa smesu uliti u jedan od kalupa. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta.Na isti način pripremiti još jednu koru, ali bez rendane čokolade. Drugu koru peći u drugom kalupu.Gotove kore poprečno preseći napola (da se ukupno dobiju 4 kore).
Fii: U malo mleka razmutiti gustin, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom i istruganim štapićem vanile.Gustin umešati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne, a potom skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.Nakon toga puter penasto umutiti, pa dodavati kašiku po kašiku ohladjenog krema, neprekidno muteći.
Finalni postupak:Tortu filovati na sledeći način: čoko-kora, fi, bela kora, fil, čoko-kora, fil, bela kora. Celu tortu premazati filom.Zagrejati slatku pavlaku i umešati čokoladu, pa kada se otopi, preliti preko torte.