Matejeva torta

0
704

matejeva-tortaPotrebno je:
17 jaja, 12 kašika šećera + 550 g, 9 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike kakaoa, 1 puding od vanile-banane, 1 puding čokolade-pomorandže, 9 dl mleka, 250 g margarina, 1 duplo pakovanje jafa keksa, malo soka od pomorandže

Priprema:
Kore: Ulupati 4 belanceta sa 4 kašike šećera pa dodati 4 žumanceta neprekidno muteći.Potom umešati 3 kašike brašna, malo praška za pecivo i kašiku kakaoa.
Sve lepo sjediniti te smesu uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
Fil 1: U 50 ml mleka razmutiti puding od vanile-banane, a 4 dl mleka ostaviti da provri sa 125 g šećera.2. Potom ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.Umutiti 125 g margarina i sastaviti sa ohladjenim pudingom.

Fil 2: skuvati na isti način kao i fil 1, ali sa drugim pudingom (čokolada-pomorandža)
Šam: Umutiti 5 belanaca sa 100 g šećera u čvrst šam.Posebno ušpinovati 200 g šećera sa malo vode.Zatim polako dodavati sirup u šam mešajući.
Finalni postupak: Preko prve kore premazati fil 1, a potom poredjati red jafa keksa prethodno namočenog u sok od pomorandže. Zatim premazati preko jafe fil 2 pa preklopiti drugom korom. Postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.Celu tortu premazati šamom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here