Šuškava torta sa lešnicima

0
1126

suskava-torta-sa-lesnicimaPotrebno je:
18 belanaca, 3 kašičice sirćeta, 48 kašika šećera, 300 g pečenih lešnika, 600 g eurokrema, 600 ml slatke pavlake, 200 g krem-šlaga sa ukusom slatke pavlake.

Priprema:
U odgovarajućoj posudi ulupati 6 belanaca sa 16 kašika šećera i kašičicom sirćeta u čvrst šam.Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i sušiti na
150-170°C oko 45 minuta.Na isti način pripremiti još dve kore. (Čačkalicom bocnuti koru. Ako se ništa ne zalepi na njoj, dobro je ispečena).Slatku pavlaku čvrsto umutiti.Lešnike iseckati.
Finalni postupak: Prvu koru premazati sa 200 g eurokrema, a potom i slatkom pavlakom. Posuti seckanim lešnicima, te ponovo premazati slatkom pavlakom da bi se sledeća kora dobro „zalepila“. Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak filovanja još dva puta.Umutiti krem-šlag prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here