Torta nad tortama

0
3460

Potrebno je:
Za kore: 3 x 5 belanca, 3 x 10 kašika šećera u prahu, 3 x 5 kašika mlevenih oraha, 3 x 2 kašika brašna
Za krem: 1 litar mleka, 15 žumanaca, 10 kašika šećera, 9 kašika brašna, 250 gr šećera u prahu, 250 gr margarina/maslaca, 150 gr mlevenih oraha, malo mleka da se popare orasi, 200 gr čokolade
3 kesice šlag krema od vanile, 200 ml mleka ili kisele vode za šlag krem.
Priprema:
Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike, brašna. Brašno i orahe pomešati i lagano varjačom umešati u umućene belance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.
Krem : 7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1 lit. mleka.Umutiti 8 žumanaca sa 250g prah šećera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohadjeniim kremom.1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri.Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here