Teodora torta

0
839

teodora-tortaPotrebno je:
Za koru: 8 jaja,8 kašika šećer,12 kašika mleveni orasi,4 kašike prezle,2 rebra čokolada za kuvanje.
Za fil: 500 ml mleko,1 kesica puding od čokolade,3 jaja, 250 g šećer u prahu,100 g čokolada za kuvanje,5 kašika mleveni orasi,250 g margarin,
Za dekoraciju: 200 ml slatka pavlaka,50 g čokolada,

Priprema:
Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera, pa dodati 12 kašika mlevenih oraha, 4 kašike prezli, 2 rebra izrendane čokolade i na kraju sneg od 8 belanaca. Sipati u podmazan, brašnom posut pleh i peći. Odlađenu koru preseći na dva dela.Od 500 ml mleka odvojiti malo, a ostatak staviti da se kuva. U odvojeno mleko dodati umućena jaja i prašak za puding sa ukusom čokolade, pa sipati u mleko kad provri. Dodati izlomljenu čokoladu i kuvati dok se krem ne zgusne. Posebno umuti margarin sa prah šećerom pa ovu masu dodati ohlađenom kremu. Dodati mlevene orahe i sve dobro sjediniti.Staviti prvo jednu koru, premazati je filom, staviti drugu koru i celu tortu premazati filom.Umutiti slatku pavlaku, dodati rastopljenu čokoladu, sve dobro izmešati i dekorisati tortu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here