Potrebno je:
250 grama šećera, 200 grama oraha, 150 grama putera, 9 jaja, 9 kašika šećera, 6 kašika badema, 3 štangle čokolade
1 kašika brašna, 1 pomorandža, 1 šolja mleka.
Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 1 kašiku brašna i 6 kašika mlevenih badema. Peći u podmazanom plehu.
Prvi fil:
Preliti orahe kuvanim mlekom zasladjenim po želji i u mlaku masu dodati 4 žumanceta umućena sa 4 kašike šećera. Dodati struganu koru i sok od jedne pomorandže, kao i rastopljenu čokoladu. Posebno umutiti puter, pa i njega umešati u pripremljen fil. Ovim filom premazati tortu.
Drugi fil:
Skuvati 250 grama šećera sa 2 čaše vode, malo gušće nego za slatko. U umućen sneg od 4 belanceta dodavati polako sirup neprekidno mešajući. Dokuvati ga na pari i, kad postane dovoljno gust, skinuti sa pare i mutiti dok se ne ohladi. Preko prvog fila premazati pripremljen drugi fil i tortu prekriti šlagom.