Doboš torta

0
719

dobos-torta1Potrebno je:
Kore:

6 jaja, 170 grama šećera, 170 grama brašna
Fil:
6 jaja, 5 žumanaca, 400 grama šećera, 4 rebra čokolade, 250 grama putera
Preliv:
200 grama šećera

Priprema:
Odvojite 6 žumanaca od belanaca. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno. Čvrsto umutite sneg od belanaca, pa ga dodajte žumancima. Izmešajte, pa dobijenu masu podelite na 8 jednakih delova, od kojih ćete ispeći 8 kora.

Umutite 6 celih jaja, dodajte žumanca, šećer, izrendanu čokoladu, pa sve zajedno izmutite. Puter posebno umutite, pa ga dodajte ostaloj masi nadeva. Dobro sve izmešajte. Filujte koru po koru torte, spajajte ih i oblikujte celu tortu. Gornju koru nemojte premazivati, ali premažite stranice torte.

Rastopite šećer i mešajte dok ne dobije bledožutu boju. Prelijte vrelu glazuru preko gornje kore torte. Razmažite je brzo vrelim nožem kojim ćete označiti parčad torte. Ostavite tortu da malo odstoji, poslužite je i secite po označenim linijama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here