Francuska svadbena torta

0
1903

Francuska svadbena tortaPotrebno je:
za koru: 6 jaja, 140 g maslaca, 140 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 140 g mlevenih lešnika, 300 g crne čokolade, kašika kakaoa
za fil: 2 jajeta, 125 g maslaca, 125 g šećera u prahu, kesica burbon vanilin šećera, 100 g mlečne čokolade, kašičica kakaoa, 50 ml slatkog crnog vina

Priprema:
Mikserom penasto umutite maslac s šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, muteći stalno dok se sve ne ujednači. Dodajte zatim kakao i rendanu čokoladu, a na kraju mlevene lešnike. Posebno umutite belanca u čvrst sneg i lagano mešajući sjedinite s masom od žumanaca i čokolade. Sipajte u kalup koji ste podmazali i posuli brašnom, pa pecite 10 minuta na 250 stepeni, a onda smanjite temperaturu na 200 i pecite još 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se kora ohladi. Penasto umutite maslac s šećerom i vanilin šećerom, dodajte žumanca, kakao, otopljenu čokoladu i vino, pa mutite da se sve sjedini. Ovu masu prelijte preko kore u kalupu i stavite da se sve stegne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here