Potrebno je:
Biskvit:
3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 čaše od jogurta šećera, 1 čaša od jogurta ulja, 5 dkg kakaa, 1 prašak za pecivo, 2 vanil šećera, mala kašikica sode bikarbone
Preliv:
250 gr čokolade, kockica maslaca, 2 dcl pavlake za kuvanje (dobro ste pročitali, ne pavlaka za šlag, nego obično vrhnje za kuhanje).
Priprema:
Sve sastojke za biskvit dobro promiješajte. Stavite u kalup za tortu, za koji preporučam da bude 30 cm, ne manji. Radije smanjite sastojke ako u kući imate samo manji kalup.Pecite na 180 C 45 min. Na laganoj vatri ili na pari otopite sastojke za preliv. Kolač pustite da se malo ohladi pa ga prelijte otopljenom čokoladom. Ostavite da se kolač ohladi dok se ne stisne krema.