Bela torta

0
764

Bela tortaPotrebno je:
250 g pirinča, 700 ml mleka, 5 jaja, 100 g šećera, 50 g margarima, 20 g kakaoa, 2 gotove kore za tortu, 200 ml slatke pavlake, kašika vanilin šećera, 2 kašike prezli, so, kesica šlaga.
Priperma:
Oprani pirinač sipajte u vrelu vodu i kuvajte oko pet minuta, pa ga ocedite. U ugrejanom mleku istopite margarin i vanilin šećer. Dodajte pirinač i malo soli, pa nastavite s kuvanjem dok ne omekša. Žumanca umutite sa polovinom šećera i sastavite s prohladjenim pirinčem.
Belanca i preostali šećer umutite u čvrsti sneg, pa lagano sjedinite s prohlađenim pirinčem. Smesu podelite na dva dela i u jednu polovinu umešajte kakao. Podmažite pleh za tortu margarinom, pospite ga prezlama i stavite jednu koru za tortu. Sipajte tamnu smesu pirinča, prekrijte je drugom korom za tortu, a zatim sipajte svetlu smesu pirinča. Pecite oko 20 minuta na 170 stepeni. Prohladjenu tortu ukrasite šlagom.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here