Engleska torta

0
1513

Potrebno je:
za nadev: 100 g mlečne čokolade, 100 g čokolade za kuvanje, vanilin šećer, 3 kašičice gustina, 200 ml slatke pavlake, 2 jaja
za testo: 150 g brašna, pola kašičice praška za pecivo, 50 g šećera, vanilin šećer, 100 g margarina.
za posipanje: šećer u prahu.
Priprema:
Za nadev izlomite na komade obe vrste čokolade i mešajte je na pari s vanilin šećerom. Gustin pomešajte s dve kašike slatke pavlake. U čokoladu najpre umutite mikserom preostalu slatku pavlaku i jaja, pa zatim gustin.Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale sastojke i izmešajte ih mikserom. Testo stavite na radnu površinu posutu brašnom i izradite ga. Više od polovine testa razvijte u okrugli pleh, izbušite ga viljuškom i pecite 12 minuta na 180 stepeni. Preostalo testo oblikujte u valjak i stavite ga po ivici okruglog pleha tako da se dobije visina od dva centimetra. Nadev stavite na zapečenu koru, vratite u rernu i pecite još 30 minuta. Pospite prah šećerom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here