Torta Kapućino

0
1000

torta-kapucinoPotrebno je:
jedno pakovanje svežih kora za rozen tortu.
za prvi fil: 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 3 kašike gustina, 150 g šećera, 250 g maslaca, 250 g mleka u prahu i 5 kesica kapućina sa ukusom vanile.
za drugi fil: 300 g šlaga, 4 dl slatke pavlake, 0,5 l mleka i 150 g šećera u prahu.

Priprema:
U 2 dl mleka za prvi fil umutiti prašak za puding od vanile, gustin i šećer, a ostatak mleka kuvati do vrenja. Kada mleko počne da vri, skinuti sa ringle i lagano sipati pripremljenu mešavinu pa kuvati na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, pazeći da se ne stvaraju grudvice. Kada se masa zgusne, skinuti sa ringle i ostaviti da se sasvim ohladi. Za to vreme umutiti maslac sa mlekom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim filom i dodati kapućino u prahu i sve zajedno izmiksati. Posebno umutiti šlag sa šećerom u prahu, dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i sve zajedno izmiksati. Svaku koru naizmenično premazivati jednim pa drugim filom. Poslednji red može da bude jedan od ova dva fila ili dobro umućen šlag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here