Schwarzwald torta

0
1157

schwarzwald1Potrebno je:
za patišpanj: 125 g maslaca, 125 g čokolade, 5 jaja, 125 g šećera, 125 g brašna
za fil: 700 ml slatke pavlake ili 800 g kisele pavlake, 50 g šećera (sa slatkom pavlakom) ili 200 g šećera (sa kiselom), 15 g želatina
za fil1: 50 g šećera, 300–500 g višanja

Priprema:
Maslac i čokoladu istopite na pari, pa dodajte žumanca. Odvojeno umutite sneg od belanaca postepeno sipajući šećer, a na kraju dodajte brašno. Sjedinite s prvom smesom i pecite 45–60 minuta na 175 stepeni. Ispečen i ohlađen patišpanj presecite na dva ili tri dela. Želatin rastvorite u hladnoj vodi, pa ga otopite i pomešajte s pavlakom i šećerom. Višnje i šećer prokuvajte u malo vode, pa ih ohladite i procedite. Od umućene i prohlađene pavlake ostavite manji deo za ukrašavanje, a ostatak pomešajte s ohlađenim višnjama. Filujte kore pavlakom i višnjama, a poslednju premažite odvojenom pavlakom. Odozgo možete narendati čokoladu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here