Torta od sira sa čokoladnim testom

0
574

torta-od-sira-sa-cokoladnimPotrebno je:    
300 g brašna, 325 g šećera, žumance, 35 g kakaa u prahu, 175 g maslaca, 4 jajeta, 750 g posnog sira, 250 g kisele pavlake, puding od vanile, 250 g borovnica

Priprema:
Za testo stavite u posudu za mućenje 150 g brašna, prstohvat soli, 75 g šećera, žumance, 15 g kakaa i 75 g maslaca iz frižidera. Prvo izmešajte sastojke mikserom sa spiralnim nastavcima, a potom na brzinu umesite testo rukama koje ste prethodno ohladili hladnom vodom. Testo okruglo (ø 35 cm) razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, stavite u namašćeni kalup za torte (ø 26 cm), okolo zadignite ivice, testo izbockajte viljuškom i 40 minuta ga ostavite u frižideru.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ostatak brašna umesite u testo koje se mrvi sa prstohvati soli, 100 g šećera, ostatkom maslaca i 15 g kakaa. Za fil penasto umutite jaja sa ostatkom šećera, umešajte sir, kiselu pavlaku i puding u prahu. Naposletku pažljivo umešajte očišćene borovnice. Smesu od sira razmažite po ohlađenom testu, razmrvite po kremu „mrvljeno“ testo, stavite u rernu i pecite 60-70 minuta. Zatim isključite rernu i ostavite da torta unutra odstoji još 10 minuta. Onda je izvadite i ostavite da se ohladi na vazduhu. Kad sklonite obruč kalupa, bokove torte pospite ostatkom kakaa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here