Potrebno je:
za kore: 100 g putera, 100 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 100 g brašna, 50 g gustina, 2 jaja, kašika strugane limunove kore i pola kesice praška za pecivo.
Za krem: 500 ml mleka, 50 g gustina, 2 žumanca, kesica vanilin šećera i 150 g šećera.
Za dekoraciju: kesica voćnog želea, 500 g smrznutih malina i 70 g badema u listićima.
Priprema:
Penasto umutite puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ne prestajući da mutite dodajte struganu limunovu koru i brašno pomešano sa praškom za pecivo i gustinom. Dobijenu mešavinu preručite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu pomešajte žumanca sa šećerom, dodajte malo hladnog mleka i ostatak zagrejanog mleka i kuvajte na pari, stalno mešajući, da se masa zgusne. Sklonite s ringle, ohladite i premažite pečenu i ohlađenu koru. Malo krema sačuvajte za dekoraciju. Preko krema rasporedite odmrznute i dobro oceđene maline, odozgo nanesite voćni žele, pripremljen prema uputstvu na kesici. Celu tortu ukrasite ostatkom krema i bademima u listićima i do serviranja čuvajte u frižideru.