Mocart torta

0
1000

mocart-tortaPotrebno je:
Kore: 4 jaja, 100 grama šećera, 1 burbon vanilin šećer, 100 grama brašna, 75 g gustina, 2 kašičice praška za pecivo, 50 ml ruma ili konjaka
za čokoladni fil: 500 ml slatke pavlake, 100 g mlečne čokolade, 150 g nugata ili nutelle, 50 g rendane crne čokolade
fil od pistaća: 150 ml slatke pavlake, 100 g bele čokolade, 50 g mlevenih pistaća, 25 g seckanih pistaća
za zelenu boju, za gornji sloj i ukrašavanje: 150 g marcipana, 50 g šećera u prahu, 50 g rendane gorke čokolade, mleveni pistaći i ulupana sl. pavlaka
Priprema:
Za biskvit čvrsto ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom. Muteći dodavati jedno po jedno žumance. Zatim umešati prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i gustina. Biskvit peći u plehu veličine 26 cm na 175 stepeni, 30 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 kore i dobro ih pokapati rumom. Za crni fil u mlaku pavlaku dodati čokoladu i nugat, pustiti da se rastopi. Dobro ohladiti, a zatim ulupati i dodati rendanu čokoladu. Za fil od pistaća u mlakoj pavalaci rastopiti belu čokoladu.

Dobro ohladiti i čvrsto ulupati, pa dodati pistaće. Donju koru premazati zelenim filom. Preklopiti srednjom, premazati sa pola čokoladnog fila, staviti gornju koru, lagano pritisnuti i premazati celu tortu ostatkom čokoladnog fila. Marcipan umesiti sa šećerom u prahu i razvaljati ga u veličini torte i prekriti je. Obod posuti gorkom čokoladom. Takođe ukrasiti ulupanom slatkom pavlakom i posuti mlevenim pistaćima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here