Američka torta

0
1046

americka-tortaPotrebno je:
za fil: 500 g sitnog sira, 2 jaja, 130 g sitnog šećera, vanil šećer
za testo: 120 g brašna, 125 g maslaca, 3 kašike šećera + vanil šećer, 3-4 kašike kakaoa u prahu, 3 kašike mleka
glazura: 250 g maslaca, 250 g crne čokolade, 200 g šećera, 60 g brašna, 4 jaja

Priprema:
Prvo napravite fil od sira tako što ćete pomešati sitni sir sa šećerom i jajima i ostavite u frižideru da se hladi. Uključite rernu na 180 stepeni i mali pleh za torte obložite papirom za pečenje. Umešajte sve sastojke za osnovno testo u rastopljeni maslac (rukom, ne mikserom) i smesu utapkajte na dno pleha. Pecite 15 minuta, dok testo ne dobije mat boju.  Izvadite, malo prohladite, na testo staviti fil i sve vratite u frižider dok pripremate čokoladni deo. Za čokoladni deo otopite maslac i čokoladu. U tu smesu rukom (ne mikserom!) umešajte jaja, šećer i brašno. Prelijte preko fil od sira. Rernu uključite na  160 stepeni i tortu pecite oko sata, bez otvaranja. Neka stoji malo u ugašenoj rerni, a zatim je izvadite. U ovom trenutku nikako nemojte da je sečete da biste je probali jer će se vruća čokolada razliti. Torta mora da prenoći i dobro se ohladi. Ukrasite je po želji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here