Potrebno je:
kora: 9 kom jaja (samo belanca), 300 gr kokosa, 9 kašika šećera
krema: 9 žumanjaka, 100 gr čokolade za kuvanje, 100 gr šećera, 250 gr putera.
Priprema:
Belanca sa šećerom ulupati u čvrst sneg. Dodajte kokosovo brašno i lagano izmešajte. Masu istresti u pleh obložen pek papirom i pecite u ugrejanoj rerni ne predugo. Kora treba da je svetla. Pečenu i rashladjenu koru izrezite u četiri trake.
Žumanjke sa šećerom mutite na pari dok se ne počnu zgusnjavati. Sklonite sa kupke i uz povremeno mešanje, ostavite da se ohladi.
U ohladjenu masu stavite puter i mutite dok ne dobijete lepu, kremastu, pufnastu masu. Odvadite jednu trećinu i ostavite na stranu.
Udve trećine lagano dodajite rastopljenu čokoladu (čokolada ne sme biti vruća da se puter ne rastopi!) i lagano mešajte dok svu čokoladu ne utrošite.Posebno umutite šlag. Otprilike jednu petinu dodajte u čistu žutu masu a dve petine u čokoladnu masu. Ostatak će vam trebati za mazanje spolja.
Slaganje: prvo kora pa čokoladna krema preko, kora pa žuta krema, kora, čokoladna krema i na kraju poslednja kora. Obložite šnite ostatkom šlaga.