Torta fantazija

0
960

torta-fantazijaPotrebno je:
6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike vrele vode, 6 kašika mlevenog keksa, 6 kašika mlevenih oraha
Krem od čokolade: 500ml mleka, 6 žumanaca, 6 kažika šećera, 6 kašika brašna, 100gr crne čokolade, 50gr bele čokolade, 150gr margarina, 100gr šećera u prahu
Beli krem: 250ml slatke pavlake, 6 – 8 kašika mlevenog keksa
Glazura ili dekoracija po želji: 100gr crne čokolade, 2 kašike ulja

Priprema:
Ulupati belanca u šne pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne otopi i napravi jak šne od belanaca.
Dodati vodu u mlazu uz mućenje. na kraju dodati keks i orahe i sjediniti žicom za mućenje, pa staviti na 180 stepeni da se peče kora u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, oko 15 minuta. Pleh je veličine 30 x 40cm.Pečenu koru odmah odllepiti od papira jer kad se ohladi ona je lepljiva i mnogo je teže odlepiti papir.Koru preseći po širini na 3 dela, da se dobiju tri štrafte.Ako pravite duplju meru, pecite kore u manjem plehu, od po 4 belanca i dobićete tri prosečne veličine kore za tortu.Pomešajte žumanca, šećer i brašno sa 1dl mleka a ostatak mleka stavite da provi.Kad provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne.Kad se zgusne skinite sa vatre, pa dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa ostavite da se skroz ohladi.Ulupajte margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte ohladjenom kremu uz miksiranje.Na kraju dodajte seckanu belu čokoladu i izmešajte.Ulupajte slatku pavlaku i dodajte mleveni keks. Dodajte prvo 6 kašika i ako je čvrst fil ne morate više, ako nije dodajte još 2 kašike.Stavite prvu koru pa beli krem, pa braon, pa drugu koru pa braon krem, pa beli i odgore treću koru. redosled kremova stavite kako želite. Isto tako i sa dekoracijom. Ako stavljate glazuru otopite čokoladu  sa uljem i prelijte.Ostavite tortu nekoliko sati da odstoji pa poslužite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here