Torta beli andjeo

0
706

Beli-Andjeo-tortaPotrebno je:
korice za rozen tortu 1 pakovanje, pudinga od vanile 2 kesice, mleka 1 litar, bele čokolade 100 gr, margarina  250 gr, šećera u prahu 200 gr, mleka u prahu 200 gr, šlaga u prahu 500 gr, hladne kisele vode 3 dl, kisele pavlake 2 dl, šećera kristala 5 ka[ika, gustina2 kašike, šlaga u prahu 300 gr, hladne obične vode oko 2 dl.

Priprema:
Od 1l mleka odvojiti oko 1 dl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od vanile, 2. kašike gustina i 5 kašika šećera, a kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućene sastojke, stalno mešajuci, do zgusnjavanja. U još toplo dodati 100 gr bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne bi uhvatila korica, jer ce u filu biti grudvica.
Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu i dodavati 200 gr mleka u prahu. Pre mućenja mikserom, i šećer i mleko prvo pažljivo promešati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi `oblak` od praha, što vazi za sve praškaste sastojke (puding, šlag i sl.).

Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohladjen fil.
Posebno umutiti 500 gr šlaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.
Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag… Tortu nafilovati dan pre služenja, da bi se korice i fil sjedinili.
Umutiti 300 – 400 gr šlaga sa oko 2 dl obične hladne vode i premazati sve vidne delove torte. Količina šlaga zavisi koliko želite da ukrasite tortu i za koju priliku je pripremate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here