Potrebno je:
300 g brašna, 400 g šećera, 2 jajeta, 1 kašičica sirćeta, 30 ml crvene boje za kolače, 250 ml jogurta, 360 ml ulja, 1 kašičica praška za pecivo,1 kašičica kakao praha, 2 kašičice ekstrakta vanile, so
Fil: 240 ml mleka, 3 kašike brašna, 200 g šećera, 250 g putera
Priprema:
Umutite šećer i ulje, pa im dodajte jaja i dobro izmutite. Potom, umešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i pola kašičice soli. Kakao pomešajte sa bojom za kolače, pa mu dodajte vanilu, sirće i jogurt. Umešajte u smesu od brašna pokretima odozdo nagore, pa je izlijte u kalup za tortu prečnika oko 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180°C, pa izvadite iz rerne, ostavite da se rashladi i presecite tortu horizontalno na 3 jednaka dela. Dok se kora peče, napavite.
fil: stavite mleko da se zagreje, pa u njega sipajte brašno i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Umutite puter sa šećerom u penastu smesu, pa joj dodajte krem od mleka i brašna. Dobro izmutite i ostavite da se ohladi, pa nafilujte kore torte i složite ih jednu na drugu. Ukrasite tortu po želji.