Torta Talija

0
984

mogyoróhabtortaPotrebno je:
za biskvitnu koru: 6 jaja, 150 g šećera, 100 g brašna, 60 g gustina, 50 g kakaa, 50 g mlevenih badema, 50 g margarina,
za natapanje biskvitne kore: 1,5 dl mleka,
za fil: 0,5 I mleka, 160 g šećera, 1 puding od vanile, 250 g margarina, 1 kašika ruma, 8 kolutova ananasa iz konzerve,
za dekoraciju: 100 g iseckanih badema, 16 kockica ananasa, 8 kandiranih trešanja.

Priprema:
Umutite žumanca i trećinu potrebne količine šećera da dobijete penastu masu, Belanca umutite u čvrst šne, postupno dodavajućl preostali šećer. Sjedinite ga sa žumancima. Prosejte brašno, gustin i kakao. Pomešajte sa bademima i dodajte u smesu. Umutite penasto margarin i polako ga umešajte u smesu.Pripremite kalup prečnika 26 cm. Namažite ga margarinom i pospite brašnom. U njega sipajte biskvitnu smesu.Pecite je trideset pet minuta na 180° C, u prethodno zagrejanoj pećnici.Biskvitnu koru ostavite da se ohladi pa je presecite na tri vodoravna dela. Natopite ih mlekom.Pripremite puding po upustvu sa kesice. Skuvajte ga i ostavite da se ohladi. Posebno umutite margarin i rum u penastu smesu. Sjedinite je sa pudingom. Ocedite ananas iz konzerve pa ga isecite na jednake kockice.Donji list biskvitne kore premažite filom, a zatim preko njega rasporedite ananas. Preko ananasa premažite još jedan sloj fila. Na to položite drugi list biskvitne kore. Premažite ga filom. Položite i poslednji list biskvine kore. Filom premažite tortu sa strane i odozgo. Pospite je iseckanim bademima.Ostatak fila stavite u poslastičarski špric. Istisnite šesnaest ružica po gomjem obodu torte. Na svaku ružicu stavite jednu kockicu ananasa i polovinu kandirane trešnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here