Sarajevska torta

0
4049

Potrebno je:
Za kore: 150 g masti, 3 jajeta, 3 šoljice mleka, 1/2 praška za pecivo, brašna po potrebi
Za fil: 1,41 mleka, 500 g šećera + 5 kašika, 5 jaja,13 kašika brašna, 400 g čokolade, 400 g mlevenih oraha
Priprema:
Kore: Umutiti jaja i mast, pa dodati mleko i prašak za pecivo.Potom, postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo.
Testo podeliti na 26 jufki i svaku ukrug rastanjiti oklagijom što tanje, te peći na prevrnutom plehu u zagrejanoj rerni na 180-200 °C dok ne porumeni (oko 10 min.).
Fil: Jaja umutiti sa 5 kašika šećera i brašnom i dodati 4 dl mleka.U većoj šerpi ostaviti da proključa 1 lit.mleka sa 500 g šećera, pa ukuvati smesu sa jajima, te mešati dok se ne zgusne.Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mlevene orahe, sve lepo izmešati, pa kad se čokolada otopi, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak: U okruglom kalupu redjati i filovati kore. Na poslednju koru ne stavljati fil.Tortu ostaviti da odstoji dok kore ne omekšaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here