Torta sa orasima i šlagom

0
1222

Neodoljiv raskoš oblika i ukusa
Potrebno je:
za 12 parčadi: 5 jaja, 425 g šećera u prahu, 100 g mlevenih oraha, 50 g brašna, 40 g gustina, kašičica praška za pecivo, 375 g slatke pavlake, 50 g šećera, 2 lista želatina, 3 kašike kakao praha, 16 jezgara oraha, 4 kašike čokoladnih mrvica.
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Kremasto ulupajte i žumanca koja ste pomešali sa 2 kašike vode i 225 g šećera u prahu. Zatim pomešajte 50 g oraha, brašno, gustin i prašak za pecivo, pa tu smesu zajedno sa snegom od belanaca dodajte u smesu sa žumancima.
Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Testo sipajte u pouljenu tepsiju prečnika 24 cm pa ga pecite oko 50 min.Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom. U tu smesu dodajte ostatak oraha (50 g). Želatin pripremite prateći uputstvo sa kesice pa ga pomešajte sa prethodno pripremljenom smesom.
Ispečenu koru presecite poprečno na tri dela. Dve kore premažite prethodno pripremljenim kremom slažući ih jednu preko druge. Na kraju i celu tortu premažite ostatkom ovoga krema.Pomešajte kakao u prahu sa 200 g šećera u prahu i 5 kašika vruće vode pa tom smesom nakapajte po torti. Na kraju tortu ukrasite jezgrima oraha i mrvicama od čokolade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here