Monte torta

0
1006

torta-montePotrebno je:
za koru: 150 g oraha, 6 belanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna
za fil: 6 žumanca, 100 g šećera, 100 g praška za puding sa ukusom vanile, 2 kašike brašna, 1 l mleka, 1 vanil šećer, 250 g margarina, 100 g prah šećera
i još: 2 snikers čokoladice (od 40 g), 100 g čokolade za kuvanje, 200 g šlaga u prahu + 350 ml kisele vode.
Ukoliko vas interesiraju drugi kolači možete ih potražiti na stranici kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte potražite na našoj drugoj stranici.

Priprema:
Orahe iseckajte na krupno. U kalup za torte stavite pek papir a stranice namastite i pobrašnite. Preko papira rasporedite seckane orahe. Belanca i šećer umutite u čvrst šam pa dodajte brašno i lagano izmešajte špatulom. Pažljivo ih rasporedite preko oraha.Rernu uključite na 180 st. i ispecite koru dok malo ne požuti odozgo, 10 minuta je dovoljno. Pečenu koru ohladite pa je okrenite na tanjir da vam orasi budu odozgo. Skinite papir pažljivo.Žumanca umutite sa šećerom, vanil šećerom, pudingom, brašnom i 2 dl mleka, a preostalih 8 dl mleka stavite da se zagreva. Lagano, u tankom mlazu, neprestano mešajući žicom, sipajte umućenu smesu u toplo mleko i zakuvajte fil koji treba da dostigne gustinu sličnu onoj koju ima puding.

Ohladite fil tako što ćete šerpu staviti u veću šerpu napunjenu hladnom vodom i stalno mešati da se ne bi stvorila korica. Margarin i prah šećer umutite pa sjedinite sa ohladjenim filom i dobro umutite mikserom. Podelite fil na dva jednaka dela pa u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.Stavite obruč oko kore pa isfilujte tortu prvo svetlim pa zatim tamnim filom. Stavite tortu u frižider da se stegne pa je ukrasite šlagom koji ste umutili sa kiselom vodom. Preporučujem da tortu napravite dan ranije i dobro ohladite, tada je najlepša i odlično se seče.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here