Italijanska torta

0
1003

Italijanska tortaPotrebno je:
265 g crne čokolade, po 25 g kandirane kore od limuna i pomorandže, 30 g pinjola, 120 g putera, 50 g brašna, 15 g kakao praha, 120 g šećera, kašičica praška za pecivo, jaje, 2 kašike mineralne vode, 4 žumanceta, kašičica espreso praha, 3 kašike likera po želji, 200 ml slatke pavlake, 6 ružinih latica i srebrne šećerne perle za ukrašavanje.

Priprema:
Kandirano voće isecite na krupnije komade, 50 g čokolade usitnite, a pinjole ispecite u tiganju bez masnoće. U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, 50 g šećera, jaje, mineralnu vodu, 50 g otopljenog putera i umutite glatko testo. Dodajte iseckano kandirano voće i čokoladu, promešajte, sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 20 minuta. Na umerenoj temperaturi otopite 70 g putera i 200 g izdrobljene čokolade. Na pari kremasto umutite žumanca, espreso i 70 g šećera, posudu sklonite s ringle i ohladite, dodajte otopljenu čokoladu, liker i šlag od slatke pavlake. Koru nafilujte čokoladnim kremom i ohladite u frižideru tri sata. Ružine latice operite, osušite, prelijte s 15 g otopljene čokolade i ohladite. Pre serviranja, tortu ukrasite čokoladnim laticama i srebrnim šećernim perlicama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here