Vaskršnja bela torta

0
501

Praznična bela tortaPotrebno je:
250 g brašna, 155 g šećera, 2 kašičice praška za pecivo, jaje, 175 g putera, 4 lista želatina, 425 g kajsija iz konzerve, po 500 g maskarponea i neslanog krem sira, kesica vanilin šećera, 75 g šećera u prahu, crvena i tirkizna boja za kolače, 400 ml slatke pavlake, 3 kašike džema od kajsija i 50 g seckanih pistaća.

Priprema:
Pomešajte brašno, 75 g šećera i prašak za pecivo, dodajte jaje i puter, pa mikserom umutite glatko testo. Petinu testa ostavite sa strane, a ostatak pokrijte i ohladite 30 minuta. Testo razvijte oklagijom, stavite u kalup obložen masnim papirom i pecite oko 15 minuta u rerni na 200 stepeni. Od odvojenog testa modlicom izrežite 4 leptirića, poređajte u pleh i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi, a kajsije ocedite i sitno iseckajte. Krem sir, maskarpone, vanilu i 80 g šećera umutite mikserom. Želatin otopite u posudi, dodajte tri kašike krema i kockice kajsija, umešajte u krem i ohladite dva sata u frižideru. Šećer u prahu umutite sa 4 kašike vode i podelite. U jednu polovinu sipajte kašičicu vode, premažite dva leptirića i osušite. Ostatak glazure prepolovite, u jednu stavite ružičastu, u drugu tirkiznu boju i ukrasite leptiriće. Tortu nafilujte kremom, premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite leptirićima i seckanim pistaćima i servirajte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here