Torta duginih boja

0
1953

torta-u-duginim-bojamaPotrebno je:
370 g brašna, 4 kašičice praška za pecivo, 1/2 kašičice soli, 230 g putera ili margarina, 500 g šećera, 5 belanaca, 1 kašičica ekstakta vanile, 3,5 dl mleka
boja za kolače – crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava i ljubičasta
za fil: 375 g šećera u prahu, 230 g putera ili margarina, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 kašika pavlake

Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni.Dobro promešajte sve suve sastojke za biskvit – brašno, prašak za pecivo i so.
U drugu posudu sipajte omekšali puter i šećer i promešajte. Postepeno dodajte belanca, a zatim i vanilu i mleko. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne spoje.Dodajte polovinu smese sa brašnom tečnim sastojcima, promešajte, a zatim polako dodajte i ostatak suvih sastojaka.Gotovu smesu podelite na onoliko delova koliko planirate različitih kora u boji i dodjate jestive boje.Svaka kora u boji se peče oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.

Za fil umutite šećer u prahu, puter, pavlaku i vanilu dok ne dobijete laganu masu. Ako vam se čini da je previše redak fil, dodajte još šećera u prahu.Redjajte ohladjene kore u boji jednu preko druge, a izmedju njih filujte belim umućenim filom.
Ostatkom belog fila nafilujte celu tortu i dekorišite po želji.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here