Torta Rigojancsi

0
1021

rigo-jancsi-tortaPotrebno je:
50g margarina, 140g šećera, 2 jaja, 140g čokolade, 250g margarina, 100g čokolade, 1l mleka, 4 slaga, 1 kašika kakaoa, 4 kašika brašna
4 kašika šećer

Priprema:
Umutiti žumanca sa brašnom i jednom kašikom šećera,dodati kašiku kakaoa. Belanca umutiti sa ostatkom šećera i polako dodavati u prethodnu smesu,lagano mešajuci varjacom,da masa ne spadne. Ispeći takve dve kore. Istopiti margarin i čokoladu na laganoj vatri i ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag sa mlekom i onda dodavati otopljenu smesu,sve vreme muteći mikserom. Ostaviti da se ohladi cela masa. Za drugi deo je potrebno umutiti jaja sa šećerom,kuvati i mesati,dodati margarin i čokoladu. Na prvu koru namazati prvi fil,namazati drugi fil. Drugu koru iseći na kvadrate željene veličine,i redjati preko kolača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here