Mango torta sa sirom

0
821

mango-tortaPotrebno je:
Za koru: 400g keksa sa puterom, 200g rastopljenog putera, 3 kašike seckanih oraha
Za fil: 10 listova želatina, 500g posnog krem sira, kesica vanilin šećera, 3 kašike soka od limuna, 60g šećera u prahu, 400 ml slatke pavlake, 2 zrela manga, voće za dekoraciju po izboru

Priprema:
Samleti keks na mašini ili izdrobiti u kesi pomoću oklagije. Izmešati keks sa puterom i orasima. Obložiti pleh za tortu sa prstenom (o 26 cm) peki papirom i prekriti dno masom od keksa. Hladiti u frižideru oko 60 minuta. Potopiti želatin. Ispasirati jedan mango u blenderu. Pomešati sir sa vanilinim šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu. Ocediti želatin i rastopiti ga u šerpici. Pomešati želatin i 2 kašike krema od sira, pa onda to umešati u ostatak krema od sira. Čim masa počne da želira, dodati mango i umešati umućenu slatku pavlaku. Sipati masu preko kore i hladiti u frižideru oko 3 sata. Ispasirati i drugi mango i pomešati sa već pripremljenim želatinom iz kesice. Preliti tortu i ostaviti da se žele dobro stegne. Ukrasiti voćem po želji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here