Voćna torta s ribizlama

0
863

vocna-torta1Potrebno je:
za koru: 100 g margarina, 100 g šećera u prahu, 2 kašike kisele pavlake, 3 jaja, 180 g brašna
za fil: 750 g zamrznutih ribizli ili bilo kog bobičastog zamrznutog voća, 150 g šećera u prahu

Priprema:
Istopite margarin i dodajte mu šećer, pavlaku, žumance i brašno. Napravljenu smesu za koru ostavite da odstoji oko pola sata. Razvucite testo debljine 2 cm, preko njega poslažite voće i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Prethodno odvojite 100 grama voća i od njega napravite pire, a od belanaca i šećera u prahu izlupajte šne i pomešajte ga sa pireom. Pecite kolač oko pola sata, a onda preko nanesite šne i vratite u rernu još dvadesetak minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here