Torta od ananasa i mandarina

0
670

torta-od-ananasa-i-mandarinaPotrebno je:
65 grama vanilin šećera, 3 jaja, 150 grama putera, 180 grama šecera, dve kašičice praška za pecivo, 50 grama gustina
2-4 kašike mleka, kesica želatina, 300 grama mandarina, konzerva ananasa 580 grama, 300 grama jogurta, 200 grama maskarpone sira, 350 ml pavlake, kašičica učvršćivača za pavlaku, 50 grama badema.

Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni.Penasto umutiti puter,100 grama šećera i 50 grama vanilin šećera.Dodati jaja, atim umešati brašno,gustin i prašak za pecivo a na kraju dodati i mleko.
Kalup prečnika 26 cm obložiti masnim papirom.Usuti testo i peći ga 25 do 30 minuta.Ohladiti koru i preseći je na dva dela.Rastopiti želatin, očistiti mandarine i skinuti koru, ananas ocediti sok sačuvati.Izmešati jogurt ,maskarpone sir,100 ml soka,80 grama šećera i kesicu vanilin šećera.Dodati rastopljeni želatin.Ananas iseći na kockice.Ostavaiti na stranu nekoliko kriški mandarine.

Ostatak zajedno sa ananasom dodati kremu pa ostaviti da se hladi 30 minuta.Čim krem počne da se steže čvrsto ulupati pavlaku pa dodati kremu.Donju koru staviti u prsten za tortu i premazati je kremom.Odozgo staviti drugu koru i ohladiti je.Preostalu pavlaku umutiti sa učvršćivačem pa time odozgo premazati tortu i po želji ukrasiti očišćenim kriškama mandarine i posuti proprženim listićima badema.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here