Puslica torta sa malinama

0
2422

Puslica torta sa malinamaPotrebno je:
250 ml pavlake za šlag, 450 g šećera u prahu, 250 g malina, 4 belanca, 125 ml mleka, 140 g brašna, 2 listića želatina, 2 žumanca, limunov sok i prstohvat soli.

Priprema:
Umutite belanca sa 100 g šećera u prahu, prstohvatom soli i nekoliko kapi limunovog soka, dodajte još 250 g šećera u prahu i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku masu. Preručite u kolačarski fišek i trećinom ove mase prekrijte dno četvrtastog pleha, obloženog papirom za pečenje. Ostavite da se suši 60 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni, pa postupak ponovite još dva puta da dobijete ukupno tri kore. Zagrejte mleko i posebno umutite žumanca sa 50 g šećera u prahu i brašnom. Sipajte toplo mleko, sve vratite na ringlu i kada masa proključa mešajte još dva-tri minuta.

 

Preostalih 50 g šećera u prahu pomešajte sa 1 dl vode i kuvajte do vrenja. Kada proključa, dodajte 150 g malina, mešajte minut-dva, sklonite s ringle, izmiksajte i ponovo vratite na ringlu da masa proključa. Dobijenu smesu procedite, ohladite i dve-tri kašike pomešajte sa pripremljenim kremom od žumanaca. Umutite šlag od „Moja Kravica pavlake za šlag“ i lagano ga pomešajte sa ovim kremom, a zatim preručite u kolačarski fišek. Jednu koru stavite na poslužavnik, namažite krem i odozgo rasporedite deo sačuvanih malina, poklopite drugom korom, premažite je novim slojem krema, ponovo ukrasite malinama, prekrijte trećom korom, nanesite preostali krem i ukrasite malinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here