Baron torta sa malinama

0
4831

baron sa malinamaPotrebno je:
18 jaja, 300 gr. prah šećera, 5 kašika čokolade u prahu, mala kašičica praška za pecivo, 250 gr. margarina, 100 gr. kakaa, 250 gr. čokolade za kuvanje
500 gr.malina, 8 kašika šećera u prahu, 3 vanilin šećera, 5 kašika brašna, 2 kesice želatina, 3 kašike gustin mase, 1 punomasna pavlaka od 250 ml.150 ml. mleka, 5 kašika ulja.

Priprema:

Kora:
Od 12 belanaca, 200 gr. šećera u prahu umutiti šam masu. Dodati 12 žumanjaka,50 gr. kakaa, brašno,5 kašika čokolade u prahu i malu kašičicu praška za pecivo pa ispeći jednu okruglu koru u podmazanom plehu na 180 C. jedno 20 do 25 min ( to povremeno morate da proveravate čačkalicom da li je gotovo). Ohladjenu koru preseći na tri dela.
Za voćni fil od malina:
Maline kuvati sa 8 kašika šećera u prahu i dodavati rastopljenu želatinu. Kad se skuvalo doda se i razmućeni gustin sa malo vode.

Čokoladni fil:
6 žumanjaca, 100 gr. šećera u prahu, 50 gr. kakaa, 150 ml. mleka,100 gr. čokolade napraviti ujednačenu masu i tući na pari. U ohladjeno dodati jedan margarin.
Glazuru dobijamo tako što preostalih 150 gr. čokolade otopimo lagano na pari dodamo 1 pavlaku, malo čokolade u prahu jedno 3 kašike, pa 2 kašike kakaa vanilin šećere  i 5 kašika ulja. Ovo sve mešati na blagoj vatri. Filovati kore čokoladnim filom pa na njega staviti maline tako sve tri kore, a poslednju treću namazati čokoladnom glazurom i ostatkom glazure namazati celu tortu. 2 do 3 kašike šećera pomešati sa nekoliko kapi malina ili borovnica arome, pa ukrug po ivicama torte kružiti i ostavljati tragove lila šećera.
Jako ukusna Baron torta poznata po bogatstvu čokolade u njoj, i prelepom osvežavajućem ukusu malina. Probajte i uživajte!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here