Torta od jagode-jogurta

0
563

Erdbeer-JoghurttortePotrebno je:
100 gr. bele čokolade, 125 ml. slatke pavlake, 125 ml. jogurta, 100 gr. šećera, 3 jaja, 250 gr. brašna, 1 kesica praška za pecivo, malo ruma i vanile, 60 gr. putera
Krema: 500 ml. slatke pavlake, 350 gr. bele čokolade, oko 500gr. jagoda, za dekoraciju šlag ili ulupana slatka pavlaka

Priprema:
Ugrejte rernu na 170C.
Slatku pavlaku ugrejte do tačke ključanja pa prelijte preko bele čokolade. Promešajte da se čokolada otopi. Prohladite pa u to dodajte jogurt.
Puter umutite penasto sa šećerom, vanilom i rumom, pa dodajte jedno po jedno jaje. Naizmenično dodajte prosejano brašno kome ste dodali prašak

za pecivo i smesu od otopljene bele čokolade. Mutite kratko dok se smesa ne ujednači.Pecite u dva kalupa promera 25cm. koja ste obložili pek papirom, dok se ivice biskvita blago ne zarumene.
Za kremu, pavlaku ugrejte i prelijte preko bele čokolade dok se ne otopi. Ostavite par sati da se prohladi i malo očvrsne pa umutite mikserom dok ne postane penasto.
Redjajte biskvit, polovinu kreme po njoj poredjajte narezane jagode, drugu polovinu kreme i opet biskvit.
Dekorišite šlagom i jagodama
Da bi vam jagode na torti duže ostale sveže i da bi bile lepe i sjajne, nakon što ih poredjajte ih lagano četkicom premažite sa malo džema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here