Potrebno je:
za koru: 3 jaja, 80 g šećera, 80 g brašna, 2 kašike prezli i 2-3 kašike kakao praha.
za krem: 300 g kesten-pirea, 200 g mladog kravljeg sira, 80 g šećera, kesica vanilin šećera, 2 kašike ruma, 50 ml mleka i 4 listića želatina.
za dekoraciju: 100 g čokolade, 400 ml slatke pavlake, 2-3 kašike šećera u prahu i kašičica cimeta u prahu.
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte čvrst sneg od belanaca, kakao u prahu i prezle, pa sve lagano sjedinite. Dobijenu smesu preručite u okrugli pleh za torte obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru ohladite, izvadite iz kalupa i horizontalno presecite da dobijete dve kore. Želatin istopite u malo mlake vode, ocedite, pomešajte sa mlekom i kuvajte na umerenoj temperaturi. Pokretni obruč kalupa za torte stavite na poslužavnik odgovarajuće veličine, pa u obruč položite prvu koru i namažite je kremom od kestena. Odozgo položite drugu koru i ostavite da odstoji dva sata u frižideru. Ohlađenu poslasticu prekrijte umućenim šlagom, pospite šećerom u prahu, struganom čokoladom i cimetom u prahu i do serviranja čuvajte u frižideru.