Ananas torta sa piškotama

0
1202

ananas torta sa piskotamaPotrebno je:
piškotan 400 g, ananasa 1 konzerva (800 g), žumanaca 6, šećera 250 g, vanilin šećer 1, mleka 1/2 kafene šoljice, maslaca 250 g, mlevenih oraha 300 g
šlag krem od vanile 2, pečenih seckanih lešnika 50 g

Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom, dodajte mleko, pa kuvajte na pari dok se šećer ne otopi i krem ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Iz konzerve odlijte sok od ananasa i sačuvajte ga za natapanje piškota. Ananas iseckajte na komadiće.
Ohladjen krem spojite sa umućenim maslacem, dodajte orahe i još malo mutite mikserom da se sve sjedini. Na kraju umešajte ananas.
Piškote umačite u sok od ananasa i ređajte na tacnu (na primer da širina torte budu dve piškote po dužini). Premažite polovinom fila.
Redjajte na isti način drugi red piškota i premažite filom.Umutite šlag krem od vanile, premažite tortu i pospite je seckanim lešnicima.
Ako želite da dekorišete tortu čokoladnim ukrasima otopite na tihoj vatri čokoladu za kuvanje (20-30 g), sipajte u kesu za zamrzivač, na čijem ste dnu napravili što manju rupicu, i šarajte po masnom papiru oblike kakve želite. Ostavite desetak minuta u zamrzivaču, zatim nožem sa špicastim vrhom skidajte oblike sa papira i čuvajte ih u frižideru dok ne ukrasite tortu, jer se brzo tope. Ukrase možete napraviti i dan ranije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here