Engleska voćna torta

0
698

engleski vocni kolacPotrebno je:
550 g suvog groždja, 160 g mešanih kandiranih trešanja i pomorandže, 50 g suvih kajsija, 90 g šećera, 90 g žutog šećera, 175 g putera, 3 jajeta, 225 g brašna, 50 g seckanih oraha, 50 g badema samlevenih u prah, 1 limun, 1 pomorandža, 4 kašike viskija, po pola kašičice djumbira u prahu, muškatnog oraščića i korijandera u prahu, 100 g marcipana za dekoraciju

Priprema:
Omekšali puter umutite sa obe vrste šećera, umešajte 1 jaje i kašiku brašna, pa potom drugo jaje i na kraju treće, uvek dodajući po malo brašna. Dodajte preostalo brašno, začine, sok i rendanu koru oba citrusa, bademe i malo soli.
Dodajte 2 kašike viskija, orahe, kajsije isečene na kockice, kandirano voće i suvo groždje, prethodno omekšano u mlakoj vodi, iscedjeno i obrisano.

Dobro promešajte i izlijte masu u četvrtasti teflonski kalup veličine 16 cm. Preko kolača postavite list papira za pečenje isečen na dimenzije kalupa, pa pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 160˚C.Smanjite temperaturu na 150˚C i pecite još 2 i po sata. Prelijte kolač preostalim viskijem, ostavite ga da se rashladi, pa ga dobro umotajte u streč foliju i ostavite da odstoji nekoliko sati. Kolač može da stoji i 10 dana, a za to vreme ga možete prelivati s po malo viskija. Pre posluženja, ukrasite ga razvučenim marcipanom i glazurom po želji.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here