Cassato torta

0
969

kasato tortaPotrebno je:
300 g keksa petitber, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 100 g čokolade, 100 g suvog groždja, 100 g žele bombona, 150 g suvih smokava, 150 g kandirane kore pomorandže, 50 g ananasa iz kompota, 50 g višnje iz kompota, 50 g breskvi iz kompota, 2 jaja, 1 dl mleka, 0,5 dl maraskina, 2 dl slatke pavlake

Priprema:
Keks izdrobiti i preliti mlakim mlekom. Naseckati žele bombone, suve smokve i suvo groždje. Višnje, ananas i breskve iz kompota dobro ocediti i naseckati. Penasto umutiti maslac, šećer u prahu i jaja pa dodati razmekšanu čokoladu. Č kompaktnu masu dodati naseckano voće, preliti maraskinom i sve dobro izmešati. Smesu spojiti sa razmekšanim keksom. Pripremljenu smesu staviti na tanjir za posluživanje, po želji oblikovati tortu, staviti u frižider da se stegne, zatim ohlađenu premazati dobro umućenom slatkom pavlakom i dekorisati po želji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here