Torta sa bananama

0
1084

Torta sa bananamaPotrebno je:
6 jaja, 6 kašika šećer, 2 vanilin secer,6 kašika vruća voda, 6 kašika brašno, 1 prašak za pecivo, 6 žumanca, 150gr.šećer, 150 gr
2 vanil šećer, 150gr.brašno, 1 lit. mleko,100 gr. bela čokolada,1 kg. banane, 1 limun,300gr. šlag, 300gr. kisela voda     

Priprema:
Mikserom umutiti 3 jajeta sa 3 kašike šećera, jednom kesicom vanilin šećera i 3 kašike vruće vode. Dodati 3 kašike oštrog brašna i pola praška za pecivo, pa polako promešati varjačom.Okrugli kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.U šerpu sipati 8 dl mleka, pa staviti da se kuva dok ne proključa. Posebno umutiti žumanca, sa šećerom, vanilom, brašnom i preostalim mlekom. Sipati u ključalo mleko i nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.Oljuštiti banane, iseći ih na kolutove, pa ih posipati sokom od limuna. U kalup za tortu staviti jednu koru, premazati je četvrtinom fila, poredjati kolutove banane, naneti drugu četvrtinu filai preklopiti drugom korom. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom.Tortu stavitti u frižider da se ohladi i stegne. Šlag umutiti sa kiselom vodom i premazati preko kore. Dekorisati po želji.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here