Torta od bresaka

0
810

torta-od-bresakaPotrebno je:
400 g bresaka, 180 g putera, 120 g šećera u prahu, 110 g brašna, 5 jaja, 90 g badema, 50 g soli, 1/2 kesice vanilin-šećera,malo rendane kore limuna

Priprema:
Puter izmešajte s polovinom šećera u prahu, solju i vanilin-šećerom. Odvojte žumanca od belanaca i postepeno, stalno mešajući, dodajte žumanca. Od belanaca i preostalog šećera napravite čvrst sneg i pažljivo ga dodajte smesi od žumanaca. Pomešajte brašno, bademe i rendanu koru limuna. Operite breskve, izvadite koštice i isecite ih na kriške. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo za tortu sipajte u okrugli kalup premazan puterom i posut brašnom. Breskve složite okolo po smesi, a preko njih pospite bademe. Kolač pecite 60 minuta, a onda ga ohladite. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here